Har forskarna hittat svaret? Så förebygger du rynkor

SPONSRAT INNEHÅLL FRÅN AVENA SKINCARE

Ny forskning: Så stärker du hudens egen kollagenproduktion...

"Ett genombrott för naturlig hudvård"

21 augusti 2020

Om du letar efter en effektiv och naturlig metod för att släta ut fina linjer, förebygga rynkor och återfukta huden kan ny forskning ha hittat en lösning.

I den här artikeln kommer du inte bara att få ta del av den senaste forskningen inom naturlig hudvård.

Du kommer också få reda på hur du kan dra nytta av forskningen på ett personligt plan; genom en smidig ny hudvårdsprodukt som hjälper dig släta ut fina linjer, återfukta huden och förebygga rynkor.

Men låt oss börja i rätt ände...

Därför åldras huden...

Som du säkert redan vet innehåller din hud ett ämne som heter kollagen.

Kollagenet fungerar lite som kroppens eget lim.

Och det är det här "limmet" som gör att din hud håller sig elastisk och fräsch.

Problemet är att redan i 20-års åldern minskar din kropps möjlighet att producera nytt kollagen. Vilket i sin tur leder till att rynkor och linjer sakta men säkert börjar träda fram.

Och det är här den nya forskningen kommer in i bilden.

...Svaret finns djupt nere i din egen hud

Eftersom din kropps naturliga kollagenproduktion stadigt minskar med åren, har forskare länge försökt hitta svaret på hur man stimulerar kollagenproduktionen för att på så vis motverka hudens tecken på åldrande.

Och i en ny studie av den välkända kosmetikforskaren Ravi Pillai där man testat den vattenlösliga fibern betaglukan på huden ser det ut som att man kanske äntligen har funnit svaret.

Gaia Reporter har pratat med Johan Gillman, grundare av hudvårdsvarumärket Avena Skincare, för att ta reda på mer om resultatet från studien.

Johan Gillman. Grundare och produktchef på Avena Skincare.

Johan berättar att man i studien kunde se en kraftig minskning av rynkor och linjer på samtliga deltagare redan efter 8 veckor. (se bild, red. anm.).

Bilden visar resultatet från studien efter 8 veckor. Den blå stapeln visar testgruppen som fick betaglukan applicerat på huden dagligen och den gröna stapeln visar kontrollgruppen. Efter bara 8 veckor kunde man bland annat se en kraftig minskning (-16%) av djupa rynkor.

Och anledningen till varför resultaten ser så lovande ut har enligt Johan att göra med just hudens kollagenproduktion.

- I studien fann man att betaglukan stimulerar huden genom så kallade "fibroblasts", vilka leder till att nytt kollagen börjar bildas.

Precis som när du var i 20-års åldern startar alltså kroppens egen kollagenproduktion igång igen på nytt, vilket i sin tur leder till att huden slätas ut och dina rynkor minskar.

© Bild från Ansiktsmaskbutiken.se
Bilden visar en genomskärning av hudens tre lager. Betaglukanet tränger ner till Dermis och bildar genom en kemisk process nytt kollagen som gör att huden blir mer elastisk och rynkor och linjer slätas ut.

Enligt Johan är studien något av ett genombrott för naturlig hudvård.


- "De flesta anti-ageing produkterna på marknaden är bra på att behandla symptomen av åldrande hud, men det är först nu som vi verkligen kan gå på djupet och behandla den verkliga orsaken; nämligen kroppens minskande kollagenproduktion."

Så drar du nytta av fördelarna med betaglukan...

Johan berättar att du enkelt kan dra nytta av fördelarna med betaglukan genom en daglig 5 minuters-rutin.

- "Blanda bara vår produkt Avena Powder med vatten och applicera direkt på huden. Låt det sitta som en ansiktsmask i 5 minuter. När du sedan spolar av ansiktet kommer du direkt att känna en skön känsla av återfuktad och len hud."

Eftersom han själv länge använt sig av det här knepet för att förebygga rynkor bestämde han sig under 2016 för att starta varumärket Avena Skincare.

Målet är att göra anti-ageing produkter med betaglukan tillgängliga för så många svenskar som möjligt.

Och trots att varumärket är ganska nystartat har flera nöjda kunder redan hört av sig med sina berättelser. Så här säger till exempel Susanne från Kungshamn om Avena Powder...

Avena Powder - En smidig och 100% ekologisk ansiktsmask för dig som vill förebygga rynkor

(När du klickar på länken skickas du direkt till kassan. Du har där möjlighet att se över din beställning innan den bekräftas.)

Johans senaste produkt Avena Powder är en smidig och 100% ekologisk ansiktsmask för dig som vill prova på alla fördelar med betaglukan som hudvårdsprodukt.

Och utöver det kollagenproducerande betaglukanet innehåller produkten också...

  • Zink... som är en livsnödvändig mineral som både bidrar till att din kropps immunförsvar stärks och att ditt hår och hud bibehåller sin spänst
  • Avenatramider... En antioxidant som verkar antiinflammatoriskt och irritationshämmande på huden
  • B-vitamin... Som enligt ny forskning bland annat hjälper kroppen att producera nya hudceller och bekämpar dess tecken på åldrande

Och tack vare att Avena Powder endast består av ekologiska och helt naturliga ingredienser är den inte bara skonsam mot huden, utan även mot vår planet.


Avena Powder passar dessutom perfekt för dig som är vegan då inga tester görs på djur, vilket annars är vanligt förekommande inom skönhetsbranschen. 


Och sedan juni 2020 är Avena Powder nu äntligen tillgängligt för leverans!

Specialerbjudande: Prova Avena Powder riskfritt i 30 dagar och få två flaskor för endast 498 kr (ord. pris 645 kr inkl. frakt)

Avena Powder finns nu tillgängligt på nätet och på utvalda apotek.

Just nu har du chansen att under en begränsad tid prova Avena Powder i en hel månad, helt utan risk. 


Även om Johan och hans team på Avena Skincare är helt säkra på att du kommer se en tydlig effekt av ditt Avena Powder så erbjuder de en 100% nöjdhetsgaranti under de första 30 dagarna.

En flaska Avena Powder kostar vanligtvis 347 kr inklusive frakt.


Men för att du som nätkund ska få chansen att verkligen se effekten på dina rynkor under en längre tid än 30 dagar, har Avena beslutat att ge dig ett ännu bättre erbjudande om du väljer att beställa idag...

Om du beställer två flaskor Avena Powder får du just nu 98 kr rabatt och dessutom får du varorna hemskickade helt fraktfritt (värde: 49 kr). Sammantaget sparar du alltså 147 kr.


Det innebär att du, precis som i Ravi Pillais studie, får möjlighet att prova alla fördelarna med betaglukan i hela 8 veckor, men till ett kraftigt rabatterat pris. 


Och fortfarande helt riskfritt med Avenas 30 dagars nöjdhetsgaranti.


Vanligen skulle två flaskor Avena Powder kosta 645 kr inkl. frakt att beställa hem, men i och med det här erbjudandet* har du nu möjligheten att själv uppleva effekten av Avena Powder i 2 månader för endast 498 kr.


* Erbjudandet gäller dig som nätkund och är endast giltigt så länge lagret räcker.

(När du klickar på länken skickas du direkt till kassan. Du har där möjlighet att se över din beställning innan den bekräftas.)

Det magiska ögonblicket...

Det magiska ögonblicket är när du vaknar upp en morgon och direkt känner att någonting är annorlunda.


Din hud känns så där mjuk och återfuktad, precis som för 10 år sedan.


Du reser dig upp och ser dig själv i spegeln.


Kråkfötterna runt ögonen syns knappt.


Självförtroendet växer och för första gången på länge känner du dig riktigt pigg och fräsch igen.


En svårslagen känsla som det inte riktigt går att sätta ett pris på. Är det inte dags att du också får uppleva den?


Ta chansen och prova Avena Powder redan idag, medan det här riskfria erbjudandet fortfarande är giltigt.


Klicka på länken för att komma till erbjudandet och prova Avena Powders ansiktsmask riskfritt i 30 dagar och få två flaskor för endast 498 kr (ord. pris 645 kr inkl. frakt)


(När du klickar på länken skickas du direkt till kassan. Du har där möjlighet att se över din beställning innan den bekräftas.)

 

Referenser

"Anti-Wrinkle Therapy: Significant New Findings in the Non-Invasive Cosmetic Treatment of Skin Wrinkles with Beta-Glucan"; R. Pillai, M. Redmond, J. Röding, http://cosmesispedia.info/wp-content/uploads/2015/02/00463528995290fd55000000.pdf

"Collagen: ‘Fountain of Youth’ or Edible Hoax?"; Lisa Marshall, WebMD, https://www.webmd.com/skin-problems-and-treatments/news/20191212/collagen-supplements-what-the-research-shows

"Kollagen"; https://ansiktsmaskbutiken.se/kollagen

"ConsumerLab Tests Reveal Best Collagen Supplements for Wrinkles and Joints"; ConsumerLab, ConsumerLab Tests Reveal Best Collagen Supplements for Wrinkles and Joints

"List of the best vitamins for skin"; https://www.medicalnewstoday.com/articles/324943#b-complex-vitamins

Copyright Gaia Reporter 2020